Frågor och svar

Alla idéer som kommer till BLING är skyddade då våra coacher har skrivit på sekretessavtal. Inskickad information och det som sägs muntligt är sekretessbelagt och delas inte till tredje part. Vid behov våra coacher att ta in input från självständiga experter eller andra entreprenörer. De skriver då på sekretessavtal innan de tar del av någon information.

Vi tar inte betalt för den hjälp vi erbjuder. Vi som jobbar med BLING gör det på vår fritid. Vi får ibland sponsring från privat och offentligt håll som ger oss möjlighet att hjälpa flera.

BLING tar varken delägande eller någon annan form av betalning från de vi hjälper. BLING är en idéell förening där ett nätverk av entreprenörer jobbar för samma vision – att fler ska starta företag och stärka samhället vi bor i. Vi ser därför gärna att de entreprenörer vi har hjälpt och lyckats med sina bolag i framtiden själva hjälper andra med sin erfarenhet och kunskap – ett sätt att föra det vidare helt enkelt.

Ja, vi investerar i bolag via BLING Capital. Vi har också ett nätverk av investerare som kan gå in med kapital när företaget är redo. Vi hjälper även till att söka andra former av bidrag och finansiering för ditt företag.

Du blir ett BLING Startup genom att ansöka här.

Därefter bokar vi ett möte och kommer vi överens blir du antagen som ett startup.

Du som kommer till oss behöver inte ha en färdig idé eller affärsplan. Det ingår i vårt arbete att se till att du kommer fram till vad exakt du vill göra. Däremot förväntar vi oss att alla som kommer till oss tar sitt projekt seriöst, värderar vår och sin egna tid och jobbar helhjärtat. Vi förväntar oss också att man kommer in med inställningen att lära sig. Lyckas du med din affärsidé ser vi gärna att du blir en del av BLINGs entreprenörsnätverk och i mån av tid coachar andra case som vill jobba i samma bransch – för det vidare.

Ja, vi ser stor potential i redan existerande företag att växa och effektivisera sin verksamhet. Ofta finns utrymme för innovation inom den egna verksamheten eller expansion till andra branschområden. Boka ett möte med oss så utreder vi vad som kan göra.

Vi accepterar alla idéer oavsett om det är en renodlad affärsidé, innovation eller lösningen på ett samhällsproblem. Så oavsett om du vill sälja mat, utveckla en app, har en innovation eller vill starta en förening – så är du välkommen till oss.