Sök
Stäng denna sökruta.

Business Model Canvas

 

En Business Model Canvas ska hjälpa dig att få ihop olika delar och aspekter av en affärsmodell. Den ska ge en ögonblicksbild av det ni vet idag snarare än att vara en strategisk långsiktig plan.


Målet är delvis också att se vilka områden där det behöver fyllas på med mer kunskap samt visa på vad som är viktiga saker att fokusera på den närmsta tiden. Canvasen gör det lättare att visualisera och jobba kreativt med affärsmodellen.

Hur påverkas din affärsmodell av förändringar?

En BMC är något som snabbt kan göras i varianter och enkelt visa på hur en viss tänkt affärsmodell påverkar övriga områden av affärsutvecklingen. Olika kundsegment eller intäktsmodeller påverkar kanske dina kostnader eller samarbetspartners på olika sätt. Istället för att jobba igenom flera olika affärsplaner, ändra i ändlösa dokument så ser ni till att vara flexibla och öppna för den input ni får från omvärlden, kunder, partners, trender med mera.

Är ni fler som jobbar tillsammans är BMC ett ypperligt verktyg för att skapa en gemensam syn på arbetet. Den ger då också stöd för att kartlägga olika viktiga områden.

Vill du testa BMC?

Vi har valt att ha BMC som ett av våra verktyg när vi jobbar med företag och nya affärsidéer. Vill du testa modellen på din idé eller ditt företag tillsammans med oss? Hör av dig och boka in ett möte!

Ladda ner din Business Model Canvas här!

Mer om BMC