Sök
Stäng denna sökruta.

De avgjorde Young Business Bootcamp 2023

Young Business Bootcamp, en entreprenörsutbildningar för unga, avgjordes den 29 april med en fantastisk final. Årets Bootcamp slog alla tidigare rekord med över 140 ansökningar och där hela 40 team antogs till programmet.

Efter en månad av intensiv utbildning och coachning, var finalisterna redo att pitcha sina idéer inför en jury, där en hade chansen att vinna 50.000 kronor i uppstartsbidrag.

På finaldagen pitchade deltagarna först inför en för-jury som valde ut de som team som skulle få chansen att pitcha inför en finaljury samt publik. I finaljuryn satt Omar Maslah, investerare och grundare av Legehuset, Adnan Yousuf, investerare och grundare av BLING Startup och Sarah Paskota Affärsutvecklare & Partner at Archus AB.

De gick till final

Windmotors

Robert Yazdins innovativa idé handlar om att lösa framtidens energibehov genom att använda kraften i vinden för att lysa upp våra vägar. Windmotors är en spännande startup som utvecklar smarta teknologier för att minska vår klimatpåverkan.

Skolsmart

Ersu Dalbudaks idé om en modern skolplattform är precis vad dagens digitaliserade skolor behöver. Skolsmart är en enhetlig lösning som underlättar elevernas digitala verktyg och skapar en bättre inlärningsmiljö.

Gargari Collection

Sofia Gargari tar modest fashion till en helt ny nivå med Gargari Collection. Det här är ett klädmärke som inte bara tillgodoser marknaden med kläderna utan också använder en helt ny teknologi inom textilier. Detta är definitivt något att hålla ögonen på!

Ungdomsförmedlingen

Carl-Hugo Jacobsson och Anton Lidströms startup Ungdomsförmedlingen är en unik tjänst som hjälper ungdomar på arbetsmarknaden att hitta jobb. Med detta innovativa företag kan arbetsgivare enkelt hitta unga talanger för sina verksamheter.

ENDA kammade hem vinsten

Vinnaren av Young Business Bootcamp 2023 blev grundarna Eric Mård Löwenadler och Filip Bergström, för sin startup ENDA. ENDA är en digital plattform som inte bara underlättar för konsumenter att göra fler hållbara val, utan också erbjuder en personlig och effektiv shoppingupplevelse. Vi passade på att ställa några frågor till teamet.

Hur kom ni fram till idén om ENDA?

Vi har alltid varit likasinnade och delat samma visioner om vart vi vill i livet. Strax efter gymnasiet satte vi oss ner varje söndag i slutet av månaden för att bolla idéer och prata entreprenörskap. Det var en av dessa gånger som en av oss hade dagen innan försökt shoppa online och insett hur ineffektivt, opersonligt och energikrävande det är att navigera nätets kläd-djungel. Härifrån började vi spåna på idén om att göra näthandeln mer personlig, effektiv och hållbar.

Vad har tävlingen betytt för er? 

Att vinna den här pitch tävlingen har varit en fantastisk möjlighet för oss och vårt bolag. För det första har det gett oss en enorm boost av självförtroende och validering på att vi har en bra idé och att vår affärsplan är lovande. Vinsten på 50 000 kr har gett oss en finansiell grund att bygga vidare på. Som alla entreprenörer vet är startkapital ofta den största utmaningen när man försöker starta ett företag, och det är därför vi är så otroligt tacksamma för den här möjligheten. Pengarna kommer att hjälpa oss att utveckla vår produkt ytterligare och ta vårt företag till nästa nivå.

Men viktigast av allt, så har vi också utökat vårt nätverk, träffat flera unga entreprenörer som är likasinnade samt fått chansen att lära oss av flera duktiga mentorer vilket vi tror kommer vara en ovärderlig möjlighet för oss i framtiden.

Vad är nästa steg?

För närvarande arbetar vi på att färdigställa vår nuvarande MVP för att genomföra tester med olika grupper. Detta hjälper oss att identifiera olika behov och problem. Därefter itererar vi plattformen fram till lansering.

Grattis ENDA för att ha vunnit Young Business Bootcamp 2023, vi ser fram emot att se hur de fortsätter att utveckla sina företag och göra en positiv inverkan på samhället.

För de som vill delta i framtida Young Business Bootcamp-evenemang, så håll utkik efter information på BLINGs hemsida och sociala medier. Det kan vara en fantastisk möjlighet att kickstarta din entreprenörsresa och ta dina idéer till nästa nivå.

Vi på BLING vill också rikta ett speciellt tack till Allmänna Arvsfonden, Kista Limitless och NurYare Ventures för att ha sponsrat årets Young Business Bootcamp. Deras stöd har varit ovärderlig för bootcampens framgång.

Bootcampen fick även medial uppmärksamhet där bland annat SR och Järvas Nyhetsbyrå gjorde ett inslag om det. Klicka här för att komma till inslaget.