Sök
Stäng denna sökruta.

BLING tillsammans med Oaklins och Norrsken bjuder in dig till Startup Pitch Arena! Här får du chansen att presentera din startup inför ett gäng investerare, näringslivsprofiler och experter. Du pitchar inför publik och får konkret feedback på din affärsidé och presentation.

Intresserad av att pitcha? Du anmäler dig här senast 20 oktober. OBS! Först till kvarn, begränsat antal platser.

Allt du behöver veta

Var sker eventet?

Eventet sker i Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57 C, Stockholm.

När sker eventet?

Datum & tid: 26e Oktober, kl 18:00 – 20:30

Kommer jag få en investering?

Kvällen är främst tänkt för att du ska få feedback på din presentation. Dock så sitter det investerare både i panel och publik som du kan fånga upp eller som kan fånga upp dig.

Hur ser upplägget ut?

Varje startup får 5 minuter för att presentera sin startup inför investerarna. Investerarna får sedan 5-7 minuter på sig att ställa frågor och ge feedback. Till er hjälp får ni använda er utav eran pitch deck.

Hur tar jag fram en bra pitch deck?

Se denna video för inspiration: https://www.youtube.com/watch?v=SB16xgtFmco

Varje pitch deck ska innehålla följande:

  • Team: Beskrivning av personerna i bolaget (roller, erfarenheter)
  • Problem: Vilket problem har ditt bolag en lösning på?
  • Lösning: Hur löser ditt bolag problemet och varför är detta en mer attraktiv lösning än idag existerande alternativ?
  • Marknad: Vilken/vilka grupper av personer/företag/organisationer upplever idag problemet? Hur stor är den marknaden?
  • Konkurrensbild: Vilka alternativa lösningar på problemet finns idag?
  • Intäktsmodell: Hur ska bolaget tjäna pengar? Lösningens kostnad (för kunden) i relation till kostnaden för idag existerande alternativ?
  • Kostnadsmodell: Vad behövs (organisation, IT- och infrastruktur, etc.) för att kunna erbjuda lösningen till målgruppen?
  • Kapitalbehov: Hur mycket kapital beräknas bolaget behöva och vad ska kapitalet användas till?
  • Erbjudande: Vad erbjuder ni eventuella investerare
 

Vilka är vi? 

BLING är en rörelse och ett nätverk som genom entreprenörskap skapar social inkludering och ekonomisk hållbarhet. Läs mer på blingstartup.se.

Oaklins Sweden är den svenska representanten av Oaklins – en nytänkanderådgivare vid företagstransaktioner med fokus på försäljningar och förvärv av  onoterade företag. Man har ett tydligt fokus på entreprenörledda, ofta tech-orienterade bolag, på säljsidan och industriella företagsförvärv på köpsidan. Läs mer på: oaklins.com

Norrsken är en stiftelse som hjälper entreprenörer att lösa världens största utmaningar. Vi driver co-working spaces för impact startups i Stockholm, Kigali och (snart) Barcelona, vi har rest riskkapitalfonderna Norrsken VC och Norrsken22, samt driver acceleratorprogrammet Norrsken Impact Accelerator. Varje år publicerar vi även Norrsken Impact/100, en lista över världens 100 mest lovande impact startups, i samarbete med Obama Foundation, Sequoia Capital, Acumen, World Fund och andra. Läs mer på norrsken.vc.

Vi ser fram emot att träffa er!

Ansök här