Sök
Stäng denna sökruta.

Till finansiärer som vill stötta innovatörer och entreprenörer från orten!

Välkommen till en invite only workshop-serie med syftet att förstå hur svenska finansiärer kan stötta ett nätverk av innovationsmiljöer i orten, för att tillsammans bidra till en mer rättvis fördelning av resurser bland svenska idébärare.

Sverige står inför en rad komplexa utmaningar såsom utanförskap, ökad brottslighet, stora inkomstklyftor och ojämlikhet som staten inte klarar av att lösa på egen hand. Dessa utmaningar är speciellt koncentrerade i vissa geografiska områden, s.k. socioekonomiskt eftersatta områden (här kallad orten).

Vi ser samtidigt hur de bästa lösningarna kommer från invånarna i orten själva. Det vill säga de personer som direkt blir påverkade av de orättvisor som vi ser idag. Vi vet också att det redan idag finns många innovativa entreprenörer och organisationer som vill förändra men som saknar tillgång till långsiktiga resurser. 

Vi vill därför bjuda in dig och andra finansiärer till en interaktiv och unik workshop som sker i dialog med innovationsmiljöer från orten, som dagligen stöttar dessa idébärare: Hur kan vi tillsammans forma framtidens systemförändringar?

När och hur?

  1. Den 23 februari kl 16-18 (Online) – Först på varsitt håll (finansiärer för sig och innovationsmiljöer från orten för sig) ska vi med  Lina Mohageb, utbildare inom kolonialism och organisering, diskutera vad som gör utmaningarna i orten unika, ansvaret vi alla bär och hur vi tillsamman kan göra något åt det.
  2. Den 17 mars (Sthlm) – Därefter samlas finansiärer och innovationsmiljöer i ett samskapande möte där best-practice lösningar presenteras, och vi tillsammans brainstormar nya idéer och målar vägen framåt.

Vi vill att du är med oss på den här unika och utforskande resan för att skapa samhällsförändring på riktigt!

Projektet drivs av BLING Startup och Reach for Change med finansiering av VINNOVA.