Search
Close this search box.

Årets vinnare av #GeTillbaka-stipendiet är Amal Said som driver Womenisa. Varje år uppmärksammas Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer genom att ett stipendium värt 25 000 kronor delas ut. Utdelningen skedde i samband med Företagarnas live-sändning av eventet Årets Företagare.

–I dessa tider är det särskilt viktigt att uppmärksamma unga ledare och entreprenörer som med sitt engagemang gör världen och sina medmänniskors liv bättre. Amal kämpar för att varje kvinna oavsett bakgrund ska få samma förutsättningar att uppnå sina drömmar. Hon är en inspirerande förebild och vi är oerhört stolta över att presentera henne som vinnare av stipendiet #GeTillbaka år 2020, säger Josefin Engberg, projektledare för #GeTillbaka.

Bakom #GeTillbaka står Företagarna och Wasabi Web.

Juryns motivering:

”Med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet fungerar årets stipendiat som en katalysator för nya changemakers i landet. Amal tacklar kulturella och sociala barriärer för att ge nya grupper nycklar till entreprenörskap.

Hennes nätverk skapar efterlängtade ringar på vattnet och ger Sverige fler talanger på alla fronter. Juryn är helt övertygad om att vi kommer att få se mycket mer av Amal i framtiden.”

Om Womenisa
Womenisa är en plattform som banar vägen för framtidens kvinnliga ledare och entreprenörer, där kvinnor får möjlighet att nätverka med andra kvinnor, få chans till ekonomisk självständighet genom eget företagande, eller sysselsättning och möjlighet till personlig utveckling genom mentorskap.”

Andrapris: Kassim Nagwere

”Den här finalisten är en äkta vardagshjälte och en enorm förebild som får samhället att spruta av drömmar. Kassim motiverar unga vuxna i Sveriges mest utsatta område att arbeta hårt för sina drömmar.

Med sitt outtröttliga arbete har han rört juryn till tårar. På ett oerhört imponerande vis använder han sina egna erfarenheter och motgångar för att underlätta livet för andra.”

Tredjepris: Jonatan Persson

”Den här finalisten är en osannolik kombination av Oppfinnar-Jocke och Ingvar Kamprad. Jonatans verk når längre än juryns logiska förstånd. Det han har åstadkommit redan vid 20 års åldern är något som skickliga ingenjörer bara drömmer om.

Han lyckas kombinera den tekniska bedriften med entreprenörskap. Med sin pilotanläggning står han redo att ta sig an en av vår planets största utmaningar: rent och färskt vatten. Han ser till att industrin inte tar en droppe dricksvatten i anspråk.”

Läs mer om årets finalister här.

Stipendiaten utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. I år består juryn av Cadi Costivana, Corporate Partnership Manager på SJ, Günther Mårder, vd på Företagarna, Hamza Qadoumi, tidigare stipendiat och vd för EcoBloom, Camilla Björkman, vd för Breakit, Malin Sund, redaktör på Spoon, Nils Engvall, medgrundare Wasabi Web och initiativtagare till #GeTillbaka och Sevana Ghadimi, Head of CSR Svenska Fotbollsförbundet.


Kriterier för #GeTillbaka

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 35 år under nomineringsåret

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut årligen.

Läs mer på www.getillbaka.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *