Sök
Stäng denna sökruta.

I serien Våra förebilder träffar vi Rawa Karadaki som är VD & grundare av Safetly AB, ett ”Uber” för vakter.

Han är född i Kurdistan och kom till Sverige vid 5-årsåldern, och uppvuxen i Tensta, vid 14-årsåldern startade han en företagssida på Facebook i syfte att sälja kepsar, hörlurar och skor. Sidan fick tusentals följare efter några månader utan en krona i marknadsföringsbudget.

Nyckeln var att få influenser att marknadsföra det. Med hjälp av det kunde han köpa en dator, köpa mat på restaurang till sig själv och sina vänner, gå på bio och hjälpa sina föräldrar köpa ett radhus.

Vid 17-årsåldern började han styrketräna och gick upp 20 kg muskler efter 16 månader, varje träningsvecka var på mellan 20-29 timmar per vecka. Efter det började han jobba som väktare i gymnasiet.

Efter ett års studier i kandidatprogrammet i Företagsekonomi på Stockholms Universitet så bestämde han sig för att grunda Safetly.

Idag har Rawa lärt sig utveckling, design, blivit ordningsvakt, har ett nätverk inom både tech-branschen, säkerhetsbranschen och har haft föreläsningar om säkerhet. Hans bolag har 7 medarbetare som jobbar på heltid.

Safetly har rest kapital genom en nyemission på ett antal miljoner kronor, har över 40 företag som nöjda samarbetspartners, har 500-vakter på Safetly och är rikstäckande i Sverige. Safetly tillhandahåller vakter till privata fester, festivaler, restauranger, butiker, fotbollsmatcher, vårdenheter, krogar och nattklubbar. Han säger:

– ”Största anledningen till varför jag är passionerad om Safetly är för att syftet är att öka tryggheten och säkerheten i samhället. Vår produkt gör det mer tillgänglig och kostnadseffektivt till att fler ska ha råd med trygghetsskapande investeringar såsom bevakningstjänster.”

”Det är dock inte hela lösningen på att öka tryggheten och säkerheten, utan är ett delmål till någonting större, säger Rawa Karadaki”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *