Sök
Stäng denna sökruta.

Tillsammans med Breakit drog vi ut på en turné för att hitta de bästa entreprenörerna Sverige har ett erbjuda. Efter tuffa semifinaler i Malmö, Göteborg och Stockholm är det nu klart vilka som intar scenen och får chansen att pitcha inför Shift-investerarna i finalen 2022.

Resultatet innebär att totalt 13 bolag från Malmö, Göteborg och Stockholm kommer att mötas i finalen.

De bolag som går vidare och får möta investerarna i finalen är följande:

Stockholm

Sizzle
En food-tech plattform som stödjer och främjar spännande mat- och dryckesentreprenörer.

FlipnBid
En marknadsplats för att sälja och köpa limiterade sneakers.

Zeeds
En digital programvara som effektiviserar beteendeförändring inom KBT.

Ovulai
En femtech-startup med en medicinsk app med digitala hälsoprogram för att lindra kroniska, gynekologiska besvär och förebygga följdsjukdomar.

Niveosystems
Vill digitalisera och effektivisera hanteringen av administrativa uppgifter till ett rimligt pris.

Joina
Ska motivera användarna till hälsosamma vanor genom en kombination av tävlingar, socialt stöd och belöningar.

MWH of Sweden
Designar businesskläder som ska vara lika sköna som träningskläder, med visionen att fler ska leva ett aktivt liv även under arbetstid. 

I juryn satt Deqa Abukar på Bling, Maria Åhr på Alfvén & Didrikson, Henrik Almskoug på Ingager, Anna Söderholm på Almi invest, Jessica Rameau på Wellstreet, Jens Nilsson på Nyvik och William Appelgren på Novax.

Göteborg

Första vinnaren var Jiroy med deras marknadsplats för reor. 

“Det trodde vi inte. Juryn hade stoneface där inne”, berättade medgrundaren och vd:n Jimi Tadi på scenen.

Bland vinnarna fanns också Grön, ett bolag som beskriver sig själva som “Voi fast för golfaren och golfklubben”. De vill göra det möjligt för golfklubbar att erbjuda en större tillgänglighet till banorna.

Grön fick sällskap av Lilla Landet, ett företag som driver automatiserade själv-servicebutiker och som drivs av Michael Dawid och Maria Somi.

Det fjärde bolaget som gick vidare till finalen i Stockholm var Emigreat, med ett team som bestod av Saaya SorrellsWeatherfordAbhilash Ram och vd:n Anali Guzman Molina.

“Jag är så tacksam över att vara i finalen. Det är en stor validering för oss och vår idé”, säger Anali Guzman Molina. 

Idén som Emigreat pitchade går ut på att underlätta migration, med hjälp av en plattform ska de hjälpa företag och anställda att enklare och säkrare ta sig igenom den administration som krävs för uppehållstillstånd och därmed exempelvis minska risken att små misstag kan leda till deportation.

I juryn satt Evelina Anttila från Wellstreet, Jens Nilsson som har grundat Offerta, Pär Warnström på Novax, Sophia Bååth på Ingager och BLING-grundaren Deqa Abukar.

Malmö

Under måndagen befann sig Shift-turnén i Malmö där sju heta entreprenörsteam svettades framför juryn.

Bland idéerna som presenterades fanns allt från distribution av e-böcker mot den arabisktalande marknaden till så kallade ”rage rooms” dit människor kan gå för att ta ut sina aggressioner genom att slå sönder saker och skräddarsydda kosttillskott baserade på blodanalyser. 

I juryn satt Jessica Rameau, partner på Wellstreet, William Appelgren på Novax, Offerta-grundaren Jens Nilsson som idag investerar via Nyvik, Alex Molvin på Almi invest och Jimmy Jakobsson grundare av Ingager.

Efter några timmars överläggande hade juryn hittat två bolag som tog sig vidare till finalen i Stockholm. 

Först ut var Mikaela Lastre som startat Wheelwear i blekingska Mörrum. Med Wheelwear har hon tagit fram moderna och funktionella kläder för rullstolsburna. 

“Jag är chockad men glad. Man gör sitt bästa men vet aldrig hur långt det ska räcka”, säger hon. 

Vad är dina förhoppningar på Shift?

“Förutom att kunna få kapital, så är det att knyta kontakter och lära känna andra entreprenörer när man själv är ny som entreprenör.”

Den andra vinnaren var Claudia Orellana som har riktat in sig på det ovan nämnda idén med ett rum där människor kan få utlopp för sina aggressioner genom att slå sönder saker. Företaget heter Breakroom och har sin bas i just Malmö.

“Jag hade ställt in mig på att gå hem”, utbrister hon på scenen när vinnarna utannonserades och utvecklade sedan sina tankar.

“Vi har trott på oss själva. Men om man kollar på alla andra som är med, och när man läser om dem. Jag tror det var för att lugna mig själv lite också och sänka förväntningarna.”

Vad vill du säga till andra som funderar på att starta eget bolag?

“Man måste söka oavsett vilket skede man befinner sig i. Stänga av sina tankar och bara tro på sig själv. För andra gör det uppenbarligen.”

Vad hoppas du på i Shift?

“Oavsett hur det går så har jag redan lärt mig så mycket, fått nya kontakter och etablerat både mig och break room. Jag har lärt mig så mycket och fått så många utbildningar som jag inte gått annars.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *