Search
Close this search box.

Foto: Gabriel Liljevall

Varje år på Internationella Kvinnodagen delas priset för Årets Selma ut till personer eller organisationer som gjort avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått, och bidragit till en förändring och förbättring i samhället. I år går utmärkelsen till Womenisa.

Womenisa är ett nätverk som vänder sig till kvinnliga entreprenörer, främst med internationell bakgrund. Genom nätverket får medlemmarna verktyg i form av affärsrådgivning, coaching och utbildning. Varje år delar Womenisa även ut stipendium till kvinnor som har gjort en skillnad för sig själva och påverkat sin omgivning med sin insats.

– Vi är otroligt glada över att ha vunnit detta prestigefyllda pris! För oss är det ett kvitto på att vi genom vårt hårda arbete lyckats göra skillnad för kvinnor som vanligtvis inte känner sig representerade eller inkluderade i samhället, säger Deqa Abukar, en initiativtagarna för Womenisa.

Deqa och Amal startade Womenisa för att dem som entreprenör saknade kvinnliga förebilder, och i synnerhet kvinnor med internationell bakgrund. Det finns många initiativ i samhället för att forma och stötta entreprenörskap, men de saknar ofta den här målgruppens perspektiv och är inte anpassade efter kvinnors verkliga livssituation.

– Med vårt arbete vill vi bidra till att förändra samhällsstrukturen och det finns fortfarande ett stort jobb att göra för att jämna ut villkoren för kvinnor med utländsk bakgrund. Vi drivs av att vara med och bidra till jämlikhet och inkludering för att kvinnor ska bedömas och bemötas utifrån sin potential och kompetens, inte deras kön eller utseende, avslutar Amal.  

———-

Om Årets Selma

Årets Selma är ett feministiskt pris som delas ut av Bonnierförlagen och SelmaStories. Det går till en person eller organisation som gjort avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått, och bidragit till en förändring och förbättring i samhället.

Om Womenisa

Womenisa är en del av BLING. Vi är ett nätverk med fler än 100 medlemmar för kvinnlig utveckling och entreprenörskap. Vi vill inspirera, stärka, förena och skapa samverkan mellan kvinnor från olika bakgrunder, yrken och titlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *