Sök
Stäng denna sökruta.

Från pokerproffs till Sveriges hetaste e-handel – här är Ben Eliass otroliga historia

Alla har inte en spikrak resa mot toppen – det gäller inte minst Estrid-grundaren Ben Eliass.

I podden Mot alla odds med Deqa Abukar berättar han om sin otroliga resa från Teheran till Bjuv och till att bygga Sveriges kanske hetaste e-handel Estrid.

Ben Eliass kom till Sverige och skånska Bjuv i början av 80-talet, när han bara var ett år och hans pappa hade fått jobb i Bjuv. 

Men de blev inte kvar där speciellt länge. Några år senare när Ben var 8 år flyttade hela familjen tillbaka till storstan Teheran.

“Det var omvälvande på exakt alla sätt och på alla plan”, säger han i podden.

“Det var tufft men också fantastiskt och spännande.”

Men de var inte kvar där heller speciellt länge, fem år senare var de tillbaka i Sverige. Den här gången i Akalla.

Under åren i Iran höll han ändå igång svenskan genom att en nära släkting skickade svenska böcker till honom.

Under ett sabbatsår från juridikstudierna ett par år senare, medan han jobbar på ett kryssningsfartyg, hittar han poker. Han blir så pass bra att han kan haka på den stora pokerboomen som svepte över världen under 2000-talets första del. Det var under den här perioden som han stötte på Amanda Westerbom och Alan Aygun, de som skulle bli medgrundarna till rakhyvelsbolaget Estrid. 

Det har blivit en riktig succé och förra året exploderade försäljningen rejält. Försäljningen under 2020 gick i raketfart från 8 miljoner under 2019 till hela 117 miljoner under 2020.

Hör han berätta sin otroliga livshistoria, hur det är att bli granskad av Breakit (och vad kritiken har lett till på bolaget) i podden här nedan eller i din poddspelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *