Sök
Stäng denna sökruta.

Studiegården: Jasmin Nassers vision för en ljusare framtid

Jasmin Nasser, uppvuxen i Stockholmsförorterna Hagsätra och Bredäng, har ägnat över ett decennium åt att arbeta med barn och ungdomar i olika miljöer – från skolor till fritidsgårdar och civilsamhällets organisationer. Med en passion för att stärka unga, har Jasmin även varit en pionjär genom att skapa Studiegården, Sveriges första fritidsgård med studieprofil, där hon fungerar som verksamhetsansvarig och medgrundare.

Studiegården erbjuder en unik möjlighet för barn och ungdomar att få studiestöd, motivation och coaching, allt anpassat efter deras egna behov och förutsättningar. Men Jasmins arbete sträcker sig bortom att bara erbjuda akademisk hjälp. Hon är djupt involverad i frågor som rör skjutvapenvåld, psykisk och fysisk ohälsa, vilka alla är starkt närvarande i de samhällen där hon verkat och vuxit upp.

Som praktiserande muslim hämtar Jasmin mycket av sin drivkraft och sina värderingar från sin religion, vilket hon anser vara grundläggande för hennes tålamod, ödmjukhet och vilja att hjälpa andra. Jasmins bakgrund är inte bara svensk, utan även eritreansk genom sina föräldrar som flydde krig. Hon känner starkt för de trauman och utmaningar som invandrarfamiljer ofta möter, och det är något som ytterligare motiverar henne i sitt arbete.

Jasmin betonar vikten av erfarenhet över utbildning ensamt. Hon råder unga att ge sig tid, ha tålamod och lära av äldre och mer erfarna. Det är genom denna erfarenhet och praktisk tillämpning hon har kunnat göra så stor skillnad i sitt arbete och i samhället.

Genom sitt engagemang och sina många initiativ har Jasmin Nasser blivit en framträdande figur i strävan efter att ge ungdomar i förorten bättre livsförutsättningar och möjligheter, en fråga som hon både personligen och professionellt är djupt förankrad i.