Sök
Stäng denna sökruta.

Även om bilder är den vanligaste typen av inlägg i Instagram, så har instagram videos blivit mer och mer populärt.

En rapport från eMarketer visar att medan bilder i allmänhet har mer engagemang än videos, så växer engagemanget för videos i snabbare takt än för bilder.

Rapporten visar att engagemang antalet för videoklipp som publicerats på de största medie kontona världen över ökade med 53% jämfört med året innan, vilket överträffade de 46% tillväxt för bilder under samma period.

Bortom det växande engagemanget för videos, finns det andra skäl till att investera i video inlägg. Videon ger dig möjlighet att dela komplexa historier som inte kan förmedlas via en enda bild.

Oavsett om du ska uppmärksamma en kampanj, marknadsföra dina produkter, utbilda dina följare eller annat, ger videoklipp dig mycket mer berättande utrymme än foton.

Det är därför det är så viktigt att företag bygger sin video strategi för Instagram!

Nu när vi har gått igenom varför du ska använda instagram videos, låt oss ge dig tips och strategier på hur du kan optimera dina videoklipp.

Olika typer av Instagram video inlägg

#1: Använd Instagram videoinlägg för att marknadsföra dina produkter

För företag som säljer produkter eller tjänster är Instagram video en stor tillgång då videon har möjlighet att förmedla en stor mängd information på kort tid.

Bara tänk på hur mycket mer av dina produkter du kan visa upp i en 60-sekunders video jämfört med bara en bild.

Enligt Hubspot är 64% av konsumenterna mer benägna att köpa en produkt online efter att ha sett en video av den först. Så att använda Instagram video för att visa dina produkter kan på så sätt öka din försäljning och öka din avkastning på din Instagram marknadsföring .

#2: Används Instagram Video till att bygga tillit

Att dela Instagram videos där du förmedlar ditt varumärkes eller företagets budskap, är ett bra att sätt bygga ett förtroende med dina kunder och följare.

Ett bra exempel på detta är @munchery. Tjänsten delar ofta kärleksfulla videos som är relevanta för sin målgrupp och skapar på så sätt ett värde för dem.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Munchery (@munchery)

#3: Använd Instagram videoinlägg för att lära ut

Har du ett ämne du vill utbilda inom? Såsom sminkning eller dela med dig ett gott recept? Oavsett ditt fokus så kan du med hjälp av Instagram video dela med dig av utbildande inlägg.

Kolla in @buzzfeedtasty för att se engagerande videon om hur man delar med sig roliga recept.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Tasty (@buzzfeedtasty)

Poängen är att om du har ett ämne som du tror att dina följare är intresserade av att lära sig så är Instagram videos en bra verktyg att använda sig av.

Tips på hur man skapar bra videos

Nu när vi har täckt hur du kan använda dina videoklipp på Instagram, låt oss gå igenom hur du kan optimera dina video inlägg för att få mer trafik på Instagram.

#1: Välj en bra omslagsbild

Det kan vara svårt att få dina följare att engagera sig med dina videon, särskilt dem som är lite längre. Ett sätt att öka dina chanser är att ha en bra omslagsbild.

Precis såsom du spenderar tid på att hitta bilder som ser bra ut i ditt flöde, måste du spendera tid att hitta ett bra omslag för din video.

När du väljer omslagsbild, tänk på att hitta en som fångar och förmedlar budskapet i din video och har störst chans att fånga tittarnas uppmärksamhet.

#2: Förlita inte dig på ljud

Instagram videos spelar upp automatisk i din feed men för att höra ljudet måste tittarna klicka på videon.

Eftersom du försöker fånga människors uppmärksamhet inom några sekunder, är det viktigt att komma ihåg att dina videoklipp måste förstås klart även utan ljud!

Pågrund av detta borde dina videon vara lika fina som de bilder dina följare är vana att se på ditt flöde. Även om dina tittare inte förstår inte den övergripande syftet, vill du att de ska kunna se budskapet för Instagram-videon – även om det är tyst.

#3: Lägg fokus på de första 5 sekunderna i dina video

Med så mycket annat att se på Instagram är det viktigt att skapa videoinnehåll som fångar tittarnas uppmärksamhet inom de första 3-5 sekunderna.

Genom att göra de första sekunderna i din video bra, har du större chans att få mer engagemang och trafik till ditt inlägg.

#4: Hitta vilken videolängd som funkar för dina publik

Bara för att dina Instagram-videor kan vara 60 sekunder långa betyder inte att de borde vara det. Precis som alla sociala medier kanaler är det svårt att hålla publiken engagerad över en längre period.

Experimentera med videos som är olika långa för att hitta det som funkar bäst för dina tittare. Om du upptäcker att de reagerar bäst på videon under 30 sekunder, försök då hålla dig till att skapa korta videos och vice versa.

#5: Använd tredje-parts appar för att redigera din videos

There are tons of apps and software that you can use to not only improve the quality of your videos but also add branding to them, whether it’s your logo, font, or some other design element.

Det finns massor av appar och programvaror som du kan använda för att få bättre kvalitén på dina videoklipp och branda dem med allt ifrån logotyp, teckensnitt eller andra design element.

Tips på hur man skapar grymma videon på Instagram stories

Låt oss nu titta på hur du kan dela grymma videos genom Instagram Stories.

#1: Ha sammanhängande videos

Pågrund av att man kan klicka sig fram på Instagram Stories, är det en bra idé att ha sammanhängande videon för att få mer engagemang och öka slutföringsfrekvensen på dina stories.

Till exempel, om du delar en serie om dina produkter, bör du skapa 4-5 videoklipp med information som övertygar dina tittare att fortsätta klicka framåt för att ta reda på mer.

Detta kommer inte bara att göra din story sammanhängande utan även informationen mer smältbar.

Även om du inte säljer produkter, är det en bra strategi att bryta ner svåra ämnen i flera sektioner för att bibehålla tittarens intresse.

#2: Använd Instagram Analytics

Det kan vara svårt att veta som resonerar bäst med din publik, om du inte använder analysverktygen på Instagram.

Till exempel, om du märker att din slutföringsfrekvens minskar när du har postat längre videoklipp på story, bör du överväga att börja dela kortare videon.

Analysverktygen på Instagram Stories kan hjälpa dig att optimera längden på dina videon. Den mäter hur många som har klickat framåt, bakåt eller på nästa story, på så sätt kan du få mer kunskap om vad som resonerar med din publik.

#3: Använd GIFs, klistermärken, hashtags och mer

Ett annat sätt att behålla dina tittares uppmärksamhet över en längre period är genom GIFs, klistermärken, texter eller andra roliga designelement.

Vad som är så fantastisk med GIFs och klistermärken är att de kan användas till alla slags ändamål. Till exempel använder många företag ”sounds on” klistermärket för att få tittarna att sätta på sitt ljud när de tittar på videon.

#4: Profilera dina videos

Att dela videon på Instagram stories är bra, men om du vill nyttja kanalen ännu mer, bör du överväga att skapa egna varumärkta stories som har en viss typ av färg, ton, stil och format.

Genom att hålla ett konsekvent utseende i dina Instagram Stories videon kan du skapa sammanhängande historier som är anpassade till ditt företag som helhet. Ett av de bästa sätten att göra detta är att använda Instagram Stories mallar som finns att hitta på appar som Canva osv.

Vad ska du dela på Instagram Live

Likt Instagram stories, är Instagram live en avslappnad plats där du kan vara hur kreativ som helst. Men all detta utrymme för kreativitet, är det därför bra att ha en bra plan. Här är några exempel:

#1: Använd Instagram Live för att teasa eller lansera nya produkter

En ny trend på Instagram live är att företag använder plattformen för att teasa eller lansera nya produkter. Varför inte?

Instagram Live är en fantastisk plattform för dig att skapa hype för din produkt eller göra förhandsvisningar.

För att nyttja det här maximalt, släpp inte alla detaljer direkt utan be dina tittare registrera sig på din hemsida för mer information. Detta kommer ge din live en känsla av exklusivitet, vilket kan uppmuntra många att agera omedelbart.

#2: Använd Instagram Live för erbjudanden

Medan Instagram stories anses vara kortlivad, är inget mer kortlivad på instagram än live-sändningar. Använd detta till din fördel för att skapa en känsla av brådska för att se dina live-sändningar.

Ett av de bästa sättet att öka dina tittare är genom att ha korta tidsbegränsade kampanjer som du endast kommer att erbjuda under live-sändningen. Om du har en giveaway, rabatt eller kampanj som du vill erbjuda till några få, annonsera detta i god tid innan din live-sändning. För att sedan när du sänder live, dela med dig av rabatten eller kupongen.

Tips på hur du gör bra Instagram Live Videos

Om du hoppas kunna uppnå något större med Instagram Live, som att driva försäljning eller öka registreringar, är det verkligen viktigt att ha en strategi på plats. Här är några sätt att förbättra dina Instagram Live-videos:

#1: Förbered dina Instagram Live sändningar

Om du vill lysa under din Instagram Live-sändning måste du förbereda dig på förhand.

Behandla din live-sändning som att du skulle ha en företagspresentation: skriv ut ditt tal eller manus, notera några frågor och svara, öva, öva, öva! Ett av de bästa sätten att öva din Instagram Live-sändning är att spela in dig själv på din kamera. Du kan titta på inspelningen efteråt och göra justeringar.

#2: Promota din Instagram Live i förväg

Ditt mål med Instagram Live (som med alla saker på Instagram) borde vara att nå så många användare som möjligt.

Därför är det så viktigt att du marknadsför din Instagram Live-sändning! Om du verkligen vill ha massor av kommentarer och engagemang måste du låta dina anhängare veta om det på förhand.
Ett av de bästa sätten att marknadsföra din Instagram Live är med Instagram Stories. När du har postat om din live video på ditt flöde, dela en serie historier med detaljer om din sändning under de dagar som leder fram till den, inklusive saker som ämnet för din sändning, tid och datum, och annan viktig information.

Nu när du vet hur man skapar bra Instagram videon, är det dags att sätta det i bruk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *