Sök
Stäng denna sökruta.

De vill maxa skolans resurser.

Dagens lärare har mycket på sitt bord och enskilda elever får inte alltid det stöd de behöver. Här kan digitala lösningar vara till stor hjälp för att stärka upp skolsystemet och hjälpa eleverna. Under pandemin när allt fler studier bedrivs på distans har också behovet av digitala lösningar ökat explosionsartat. 

Safae Berrahmoune från Upplands Väsby och Hiba Adem från Hässelby har noterat att gapet mellan skolan och eleverna växer, där resurser inte utnyttjas eller eleverna saknar förtroende för skolan. 

De har därför startat Dyamo, en app som erbjuder en digital mentor, med fokus på nionde klass och gymnasiet. Eleverna chattar anonymt med sin mentor och målet är att mentorn ska bidra med inspiration och kunskap för att underlätta elevens skolgång och liv. Det kan handla om allt från påminnelse om läxor till samtal och hjälp. 

Nu är Dyamo en av de tio finalisterna i Breakits och Blings tävling Shift där de tävlar om investerarnas uppmärksamhet. 

”Det känns stort att vara i finalen. Vi är taggade och ser fram emot det!”

Varför är ni entreprenörer?

“Att använda sin kreativitet obehindrat till en samhällsnytta har alltid varit en dröm.

Vi såg ett problem som vi ville lösa. Vi fick en idé och valde att genomföra den. Därför är vi entreprenörer”. 

Vad är era främsta drivkrafter?

”Det som driver oss framåt är att se möjligheter bakom hinder och få data på den positiva effekten vårt arbete ger. Att kunna vara en del av ett företag som förändrar liv är en drivkraft.” 

Vad har varit tuffaste utmaningen som entreprenör hittills? 

”När vårt arbete påverkas av flera faktorer som vi inte kan påverka. Det krävs tålamod och en stark vilja att hitta lösningar till problemen som då dyker upp och ibland får man ta omvägar som man inte förväntat sig. Ändå är det faktiskt spännande med dessa utmaningar speciellt när man ser hur de går från att vara hinder till att bli möjligheter”. 

Var befinner ni er och ert företag om fem år – dröm gärna stort!

“Om fem år använder den stora majoriteten av Sveriges niondeklassare Dyamo”. 

Vad önskar ni att ni visste innan ni startade bolag? 

”Att det är så kul”. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *