Sök
Stäng denna sökruta.

Lär känna våra stipendiater

Elliot Evertsson Norrevik

Först ut är Elliot, en 14-årig innovatör från Hägersten, som nyligen belönades med ett stipendium för sina extraordinära insatser.

Om Elliot

”Vid bara 14 års ålder har jag hittat min passion i teknik och entreprenörskap. Att bygga saker har alltid fascinerat mig, och teknikens värld öppnade en arena där jag kunde utforska och skapa. Min entreprenörsanda drev mig att kombinera dessa intressen, och resultatet blev Roster AI.”

Därför tilldelades Elliot stipendiet

Vår motivering för att välja Elliot som stipendiat speglar hans exceptionella prestationer: ”Trots sin unga ålder har Elliot visat att ålder inte är något hinder för framgång och hårt arbete. Genom sitt engagemang och sin entreprenörsanda har han blivit en inspiration för andra unga. Elliot kombinerar en imponerande arbetsmoral med en strävan att förverkliga sina drömmar. Detta gör honom till en förebild och framtidens entreprenör.”

Roster AI: En ny era för kundsupport

”Som grundare av Roster AI har jag fokuserat på att utveckla AI-chattbotar för e-handelsplattformar. Vår tjänst gör det möjligt för e-handlare att erbjuda effektiv och tillgänglig kundsupport dygnet runt. Sedan starten i september har vi redan värvat sju kunder. Mitt mål är att göra tjänsten överkomlig så att alla företag, oavsett storlek, kan erbjuda utmärkt kundservice.”

Visionen för framtiden

”Min vision sträcker sig bortom kundsupport. Jag tror på att tekniken kan göra livet enklare för både företag och konsumenter. På lång sikt vill jag utforska och utveckla mer avancerade system, kanske till och med inom området för AGI (Artificiell Allmän Intelligens), för att skapa lösningar som har en ännu större påverkan på världen.”

Värdet av erfarenheten från För-orten

”Jag har lärt mig väldigt mycket från de kurser och föreläsningar som jag gått på från För-orten. Men det mest värdefulla är alla de fantastiska människor jag fått lära känna via För-orten. Innan För-orten var jag lite vilse i hur jag skulle göra för att bygga ett företag, men För-orten har gjort det klarare för mig.”

Känslan av att vinna stipendiet

”Roligt, det jag hade lite problem med on-stage var att jag inte riktigt visste vart jag skulle titta. Men det kändes bra och jag började reflektera lite över hur jag hade kommit hit, från en ad på Facebook som jag nästan scrollade förbi, till att stå på stage och ta emot ett stipendium. Coolt.”

Rahaf Alqaisi

Rahaf Alqaisi

Vår andra stipendiat är Rahaf Alqaisi, en 24-årig visionär från Rinkeby, som nyligen erhöll ett stipendium för sitt betydande sociala initiativ, The Date Project.

Om Rahaf Alqaisi

”Jag är uppvuxen i Rinkeby. Sedan jag var ung, har jag drömt om att göra skillnad i samhället. Jag är målmedveten och driven, ofta med flera bollar i luften. Mitt intresse för entreprenörskap började i ung ålder, och jag har alltid velat inspirera andra till att tillsammans göra skillnad.”

Därför tilldelades Rahaf Stipendiet

Vi är imponerade av Rahafs uthållighet och engagemang sedan 2019 i sitt projekt The Date Project. Motiveringen lyder: ”I en tid präglad av mörker och förtryck, har Rahaf visat sig vara den eldsjäl och entreprenör som världen behöver. Hennes dedikation till att samla in pengar för behövande genom The Date Project är något vi djupt beundrar.”

The Date Project: En gåva som fortsätter att ge

”Jag representerar The Date Project, en välgörenhetsorganisation som snart blir ett aktiebolag. Vår idé är enkel men kraftfull – vi säljer exklusiva dadlar, och all vinst går till välgörenhet. Vi samarbetar med gårdar som erbjuder arbete och betalning till krigsflyktingar. Kunderna köper en meningsfull produkt som också hjälper andra att få mat på bordet.”

Visioner för framtiden

”Vårt mål är att växa till ett internationellt företag som gör skillnad överallt. Jag strävar efter att se till att alla barn i världen har mat på sitt bord och vill inspirera andra företag att bidra till välgörenhet.”

Erfarenheter från För-orten

”För-orten har varit en enorm motivationskälla. Det har hjälpt mig att fokusera på rätt saker för att utveckla mitt projekt.”

Känslan av att vinna stipendiet

”Att få stipendiet från BLING under För-orten finalen var en otrolig upplevelse. Det gav mig ytterligare motivation att fortsätta kämpa och inte ge upp, oavsett vilka hinder jag står inför. Jag är oerhört tacksam för denna erfarenhet som jag kommer att bära med mig länge.”

Vi är stolta över att ha Rahaf och Elliot som en del av vår gemenskap och ser fram emot att följa deras fortsatta framgångar och det positiva avtrycket de lämnar på världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *