Sök
Stäng denna sökruta.

De tog hem vinsten i För-orten 2023

Prospexs

Vilka står bakom Prospexs?

”Samara Naji, CEO, har alltid haft en passion för försäljning och har under sin tid på Telia inte bara slagit försäljningsrekord utan även satt en ny standard för vad som är möjligt. Hon är hjärtat i Prospexs och med hennes ledarskap ser vi fram emot att nå nya höjder.

Mustafa Naji, CTO, är en Python-utvecklare med en imponerande mängd energi som fungerar som en kraftkälla för hela teamet. Han har ansvar för all mjukvaruutveckling och leder vårt kompetenta utvecklingsteam med skicklighet och entusiasm.

Ibrahim Naji, COO, är en UWC och Hult stipendiat som har fört honom till roller på Dubai Future Foundation och Mohamed Bin Rashid Innovation Fund, två statligt finansierade innovationsfonder i Emiraterna. Idag är han Tillväxtchef på Techarenan och COO på Prospexs.”

Berätta om Prospexs? 

”På Prospexs har vi utvecklat en revolutionerande AI-säljassistent som automatiserar mötesbokningsprocessen. Vår SaaS-plattform är inte bara ett verktyg; den är en game-changer som dramatiskt ökar antalet bokade säljmöten, vilket frigör tid för försäljare att göra det de gör bäst – bygga relationer.”

Vilka mål och visioner har ni för ert företag?

Vår vision är att göra Prospexs till det självklara valet för alla säljare, oavsett bransch. Vi strävar efter att skapa ett system som inte bara skickar hyper-personliga meddelanden, utan också kan ringa kalla samtal – allt på autopilot. Vårt mål är att ge entreprenörer och säljare möjligheten att uppleva enastående tillväxt genom att befria dem från tidskrävande uppgifter, så att de kan koncentrera sig på att bygga meningsfulla relationer och driva effektiv försäljning.

På vilket sätt har deltagandet i För-orten varit till nytta för er?

”Det var ett nöje att få representera förorten och visa vad vi går för. Ett flertal intressanta möjligheter har kommit upp efter vårt deltagande. Från ängel-investerare och inkubatorer, till media och samarbetspartners.” 

Hur var känslan när ni vann För-orten?

”Vi låste in oss i Telias huvudkontor i timmar varje kväll för att förbereda inför pitchen. Vi jobbade på tonalitet, rörelse, manus och handgester. Det var riktigt kul att vinna tävlingen och kändes riktigt skönt att de timmarna vi spenderade gav resultat. Men det viktigaste av allt är att vi fick vinna tävlingen som syskon.”  

Théa

Vad heter du och kan du berätta lite om dig själv? 

”Jag heter Diana Karimova. Min passion för resor och utforskning av olika kulturer har alltid varit en stor del av mitt liv, precis som min kärlek till att experimentera i köket. Ett av mina starkaste minnen är från tiden jag spenderade i Singapore, där jag praktiserade för ett start-up bolag. Det var där jag först insåg spänningen i att bygga upp projekt från grunden. Efter min examen tog jag chansen att expandera IDUN Minerals i Centralasien, vilket var både utmanande och otroligt givande. Nu känner jag att jag äntligen har hittat mitt nästa stora projekt och jag är redo för vad som helst som väntar mig.”

Vilket företag representerar du?

”Jag är stolt över att representera Théa, en uppfriskande och innovativ sparkling iste. Théa är inte bara ett läckrare alternativ till traditionella iste, utan också ett hälsosammare val. Vi tror starkt på teets hälsofördelar, men dagens marknad erbjuder ofta produkter med högt sockerinnehåll och begränsade smaker som persika och citron. Vår mission är att revolutionera denna kategori med smakrika och hälsosamma alternativ.”

Vilka mål och visioner har du för ert företag?

”Vårt övergripande mål med Théa är att etablera oss som ledande inom dryckeskategorin genom att erbjuda en unik kombination av hälsa och smak. Men vår vision sträcker sig bortom produkten. Liksom Redbull är synonymt med sportevenemang, siktar vi på att Théa ska bli en symbol för utbildning och en bättre framtid. Vi planerar att aktivt engagera oss i utbildningsinitiativ och samhällsprojekt för att förverkliga denna vision.”

På vilket sätt har deltagandet i För-orten varit till nytta för dig?

”Deltagandet i För-orten har varit otroligt värdefullt för att förbättra konceptet, och jag har lärt mig enormt mycket av coacherna från BLING. Hela resan har varit lärorik och det har också varit superkul att träffa andra entreprenörer som är i liknande resa. Det har även gett mig ännu mer motivationen till att ta Théa till marknad.”

Hur var känslan när du vann För-orten?

”Att vinna För-orten var en obeskrivlig känsla. Det var så kul att se hur folk verkligen uppskattade Théa, och det har gett mig en stor motivationsboost inför lanseringen. Det är en fantastisk känsla att se ens dryck som började som ett litet experiment i köket vara uppskattat.”

StudyCafe

Kan ni berätta mer om vilka som står bakom StudyCafe?

”Vi, Johannes Mejreh och Nesim Mir, är barndomsvänner från Skärholmen. Johannes, en civilingenjör och gymnasielärare, har en bakgrund som privatlärare och en passion för att göra utbildning mer tillgänglig. Nesim, som studerar till läkare, har erfarenhet av försäljning och entreprenörskap. Tillsammans med Emir Maglic, en familjevän, och ett team av fyra seniora utvecklare och designers – Andreas Omayrat, Pontus Vikberg och Ping Worasucheep – bygger vi StudyCafe, en plattform som förenar vår passion för utbildning och teknik.”

Berätta kort om StudyCafé?

”Vi är grundare av StudyCafe, en social utbildningsplattform som erbjuder elever möjligheten att studera tillsammans och få hjälp direkt när de behöver det. Vår plattform går utöver traditionell läxhjälp och skapar en gemenskap där elever kan lära av varandra och få tillgång till resurser när de behöver det som mest.”

Hur kom ni på idén och vad är er vision?

”StudyCafes ursprung ligger i våra egna erfarenheter av utbildningssystemets begränsningar. Nesim upplevde att den privat läxhjälp han fick under gymnasiet inte fullt ut mötte hans behov, medan Johannes, som privatlärare, såg ineffektiviteter i hur traditionell läxhjälp ofta genomfördes. Dessa erfarenheter belyste behovet av en mer anpassad och engagerande lärandeupplevelse för elever.

Därför skapade vi StudyCafe, en plattform som syftar till att revolutionera sättet studenter lär sig på genom att erbjuda interaktiv och tillgänglig hjälp anpassad efter individuella behov. Vår vision är att göra StudyCafe till ett globalt hushållsnamn, en plats där elever kan växa, utforska och uppnå sin fulla potential, samtidigt som de känner sig delaktiga i en större lärandegemenskap.”

På vilket sätt har deltagandet i För-orten varit till nytta för er?

”För-orten har hjälpt oss på många olika sätt. Vi har gått på utbildningar och seminarier där vi lärt oss om lika aspekt som organisationsteori, tillväxtstrategier, grundläggande företagsjuridik och massa mer! Vi har dessutom fått delta i föreläsningar med framgångsrika företagare som har berättat om sin resa, svarat på våra frågor och gett individuell hjälp och feedback kring företaget och idéer vi haft. 

Vi har även fått individuell coachning av duktiga och erfarna affärscoacher från olika håll som hjälpt oss med förberedelser inför lansering, utvärdering av vår nuvarande testperiod och framtida planer gällande exempelvis påbörjandet av samarbeten med institutioner som skolor och ungdomsgårdar.”

Hur var känslan när ni vann För-orten?
Känslorna var överflödiga, vi fick samma fråga när vi tog emot priset och det var svårt att sätta ord på det. Vi kände glädje för vinsten och priset, bekräftelse för problemet vi bekämpar och idéen som en lösning och stolthet för att ha delat scen bland 5 andra briljanta idéer och dessutom bli tilldelade en utmärkelse. 

När vinsten och känslorna hade fått smälta så förvandlades det till ett driv för vårt kommande arbete där vi planerar att lansera efter årsskiftet och komma i kontakt med skolor och ungdomsgårdar för att diskutera hur vi kan erbjuda StudyCafe till dem för att hjälpa dem och deras elever. Samtidigt som vi fortsätter att erbjuda plattformen till individuella elever efter skoltid!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *