Sök
Stäng denna sökruta.

BLING - Finansiera din idé

Behöver du finansiering för din affärside? Det finns många bidrag att söka för komma igång med ditt företag. I den här artikeln listar vi några av de alternativ vi rekommenderar.

Innan du börjar söka: Kom ihåg att konkurrensen om offentlig finansiering ofta är stor – och du som tänker söka behöver många gånger vara beredd på att sätta dig in i villkoren noga och att lägga krut på bra ansökningar.

1. Innovativa Startups – Vinnova

Är ni ett litet, nystartat företag med en innovativ och internationellt konkurrenskraftig affärsidé? I så fall kan erbjudandet Innovativa startups – steg 1 vara något för er. Stödet är riktat till unga bolag. Söks i två steg.

Vad kan man söka för?
Ta fram prototyper, utveckla affärsmodellen eller strategier för att skydda företagets nya lösning

Vem kan söka?
Nystartade, fristående mikroföretag som är yngre än fem år, som inte har delat ut vinst och har en försäljning understigande 2 miljoner kronor per år

Hur mycket kan man söka?
Upp till 300 000 kronor i bidrag i det första, möjlighet till ytterligare två miljoner kronor i det andra.

Läs mer här

2. Social Innovation – Vinnova

För företag, idéburna organisationer eller offentlig verksamhet som har en ny smart lösning som kan skapa positiva samhällseffekter.

Vad kan man söka för?
Utveckla och testa en social innovation som adresserar sociala behov och bidrar till positiv samhällsutveckling

Vem kan söka?
Sociala entreprenörer eller intraprenörer i nya eller etablerade företag, idéburna organisationer och offentlig verksamhet. Bara juridiska personer kan söka.

Hur mycket kan man söka?
Max 300 000 kronor. Projekt som beviljats bidrag i steg 1 kan söka ytterligare finansiering för nyttiggörande och skalning i steg 2.

Läs mer här

3. Förstudiemedel – ALMI

ALMI har historiskt delat ut förstudiemedel till privatpersoner (max 25.000 kr) och företag (max 50.000 kr) som vill testa en innovativ affärsidé. Pengarna kan användas för att betala konsulter, ta fram prototyper osv.

Nu har ALMI och Start-up Stockholm inlett ett samarbete där Start-up Stockholms rådgivare avgör vem som har rätt att få förstudiemedlet. har hand om utdelningen av me genom att dom godkänner vilka som har rätt att få medlet från ALMI.

Vem kan söka?

Du är privatperson eller har ett företag med upp till 250 anställda.

Vad kan man söka för?

Förstudiemedel är i första hand avsett för att verifiera en idé innan den går i produktion. Det kan t ex vara för att se om den redan finns, ta fram produkten eller tjänsten som prototyp eller nollserie, testa den, skydda den, göra enklare marknadsundersökning, etc.

Hur mycket pengar kan man söka?

Privatpersoner kan söka upp till 25 000 kronor inkl moms.

Företag kan söka för externa kostnader upp till 50 000 kronor exkl moms med möjlighet till utökning, dock max 50% av den totala kostnaden.

För att ta del av pengarna kontakta en rådgivare på Start-up Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *