Search
Close this search box.

Från 5 miljoner kronor till 34 miljoner kronor – och vinst varje år. Men nu är killarna bakom Miljonbemanning redo att gasa ännu mer.

De var på McDonalds i Alby som allt började.

Där satt de tre barndomskompisarna Ali Khalil, Shafik Muwanga och Saleh Karrani och putsade på sin affärsplan sent om kvällarna. På dagarna pluggade de på högskolan men när de var lediga smidde de stora planer för det som skulle bli Miljonbemanning AB.

Affärsidén var att ta tillvara det driv och kompetens som de själva upplevt fanns i förorten – men som alltför sällan togs tillvara. Idag har de byggt upp ett snabbväxande bemanningsföretag som blir allt starkare i sin nisch. På bara några år har deras företag växt från 5 miljoner kronor i omsättning till 34 miljoner kronor, som är prognosen för 2021, och ett resultat på stabila 4 miljoner kronor.

Nu är Miljonbemanning vidare till finalen i Shift. Målet med Shift är att koppla ihop investerare med entreprenörer som saknar de vanliga nätverken in till kapitalet. I den utmaningen kan de alla tre känna igen sig:

“Som tre unga killar från Alby känns det som att vi arbetar i en uppförsbacke där vi behöver bevisa väldigt mycket för att få släppas in och presentera vår ide. Att sakna en dörröppnare och ett nätverk har varit den tuffaste utmaningen utan tvekan”, säger de.

Men förhoppningsvis kan finalplatsen i Shift hjälpa dem att få in raketbränsle i form av riskkapital och växa ännu snabbare. Målet är att ta in 5 miljoner kronor till en värdering på 50 miljoner kronor.

“Shift har hjälpt oss att nå ut till många investerare som skulle vara svåra att nå på egen hand. Shift har även upplyst och utbildat oss i företagande samt öppnat upp nya möjligheter i affärsvärlden. Det har varit en intensiv och lärorik period!

Varför är ni entreprenörer?

“För att vi drivs av att förverkliga våra idéer och skapa möjligheter för oss själva och andra. Med en social tanke i botten drivs vi framåt i vårt företagande mot nya och spännande mål hela tiden”

Vem är era favorit-entreprenörer?

“Våra mammor som har varit en framgångsfaktor i våra liv, med noll förutsättningar skapade de så mycket för oss och andra!”

Var befinner ni er och ert företag om fem år?

“Då kommer man se den positiva impact som vårt bolag gör i samhället och vi kommer vara väletablerade runt om i Sverige. Ett stort bidrag som både är ekonomiskt sunt och som bidrar till Sveriges fortsatta utveckling!”

Era bästa råd till andra nyblivna entreprenörer?

“Våga tro på din idé. Våga fråga om hjälp och råd. Och kör! Tveka inte, kör! Misslyckas du så reser du dig starkare!”

Vad önskar du att du visste innan du startade bolag?

“Att nätverk är viktigt!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *