Sök
Stäng denna sökruta.

Elbilarna rullas ut i snabb takt på vägarna – men infrastrukturen släpar efter. Nu ska Vehicle Charge Grid övertyga investerarna om att satsa på deras laddstationer.

I takt med att biljättarna ställer om och satsar mer på elbilar ökar också konsumenternas intresse för det mer miljövänliga transportmedlet. Utmaningen är dock att bilarna behöver laddas – och här har infrastrukturen inte riktigt hängt med i utvecklingen. Det här vill bolaget Vehicle Charge Grid (VCG) ändra på genom att göra elen mer tillgänglig genom att placera ut fler egna laddstationer. 

Nu tävlar VCG och nio andra bolag om investerarnas kapital i Shift-finalen som avgörs nästa vecka. 

Hur har det varit för er att söka kapital, på vilket sätt har Shift hjälpt ert företag?

“Det har varit svårt att hitta rätt kanaler och kontakter samt motstridigt att få långivare övertygade om affärsidén fastän affären är så pass säkrad som det går. Shift har hjälpt oss att komma i kontakt med rätt personer och rätta kanaler som förstår sig på affärsutveckling och vilken impact det har”.

Varför är ni entreprenörer?

“Det vibrerar rätt med mig att skapa möjligheter för mig, andra människor och affären. Som entreprenör är du involverad i allt”, säger Mashour Afaneh. 
 
Muhammed Afaneh fyller i; 
 
“Det går i hand med mina värderingar av att skapa affärer som genererar vinst och en samhällsnytta. Med rätt verktyg kan man skapa mycket”, säger Muhammed Afaneh.

Var befinner ni er och ert företag om fem år?

“Vi ska ha tagit majoritetsandelar i Sverige och Europa när det kommer till laddstationer. Vi ska vara förstahandsvalet när det kommer till att ladda sin elbil genom en komplett lösning. Som laddstationer, kompletterande SaaS-lösning, integrationer med alla laddbara bilar och vi ska agera som en mellanhand för alla laddaktörer genom en dominerande mjukvarulösning”. 

Era bästa råd till andra nyblivna entreprenörer?

“Få affärsidén att bli så enkel förstådd som möjligt och koppla det konkret till siffror”, säger Mashour Afaneh. 

Och vad önskar ni att ni visste innan ni startade bolaget? 

“Att hålla mig till vinstdrivande aktiviteter. Enkelt att man kollar åt andra håll, men i slutändan handlar det om vinstdrivande aktiviteter för bolaget”, säger Muhammed Afaneh. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *