Search
Close this search box.

Efter en längre tids samarbete och ett lyckat beta-testprogram ingår Zimify Group AB ett avtal med Karlstad Universitet om ett större pilot-test. Applikationen, Zimify kommer att finnas tillgänglig för samtliga studenter (ca 16 000) på Karlstad Universitet i början på höstterminen 2020.

– ”Vi är extremt glada och positiva till detta avtal med Karlstad Universitet. Vi har länge samarbetat tillsammans med Rethink: Kau och har tillsammans utvecklat en säker och effektiv kommunikationskanal till studenterna. Detta ger oss möjligheten att fortsätta växa och utveckla vår plattform. Det ska bli intressant att se hur Zimify möter behovet bland studenterna på Karlstad Universitet” säger Mostafa Ismail, VD och medgrundare av Zimify Group AB

Rethink: Kau var tidigt involverade vid utvecklingen av Zimify och de spelade en stor roll i utvecklingen av verifiering av användare. Den unika lösningen bygger på en säker digital portal där eleven blir tilldelad ett unikt Zimi-ID, något som garanterar att eleven verkligen är studerande vid angivet lärosäte. Verifieringen sker via en säker portal där elevens ordinarie Skol-ID används för verifikation och även för inloggning till andra läroplattformar.

– ”I projektet Rethink:Kau har vi fokuserat på breddat deltagande och följt studenter inom underrepresenterade grupper, berättar it-strateg och projektledare Claes Asker.

Ett av flera behov som de här studenterna uttryckt är att hitta andra studenter i samma situation. 

Nätverkandet kan börja direkt utan att behöva ange personlig information, lägga upp personliga bilder m.m. Matchning mellan studenter sker via angiven kurskod, kategorival eller generell sökning. Efter matchning kan eleverna chatta, utbyta filer m.m och även bestämma tid och plats för fysiska studieträffar. Kommunikationen sker anonymt och bryter på så sätt de sociala barriärerna samt ger studenterna samma förutsättningar oavsett etnicitet, religion, hudfärg, funktionsnedsättning eller läggning.

– Vi har följt utvecklingen av Zimify och tror att tjänsten väl matchar behovet av att hitta kompisar av plugga och prata med. Genom att studera och verklighetstesta användningen av Zimify vill vi verifiera att behovet stämmer för en större studentgrupp, fortsätter Claes Asker. 

Rethink:Kau är ett projekt finansierat av Vinnova

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *